PODCAST

RUŽIČASTA SREDA

MI SMO

Jedna mala priča

by - 12:05


Devojka je čekala avion u čekaonici nekog velikog aerodroma... 
Pošto je trebala dugo čekati, odlučila je kupiti knjigu da bi joj vreme brže prošlo. Kupila je knjigu i paketić keksa. Sela je u čekaonicu VIP da je niko ne bi uznemiravao. Pored nje je bila stolica sa keksom, a sa druge jedan gospodin koji je čitao novine.

Kad je ona počela uzimati keks i gospodin je uzeo jedan. Ona se šokirala, ali ništa ne reče i nastavi čitati knjigu. U sebi je pomislila "ma gledaj ti ovo, da samo imam malo više hrabrosti, do sada bih ga već udarila..." Svaki put kad je ona uzimala jedan keks, čovek pored nje, ne obazirući se ni na što, je uzimao isto tako jedan. Nastavili su tako dok nije ostao samo jedan u paketu i devojka pomisli: "Baš me zanima šta će sad uraditi!!!" Čovek uze poslednji i podeli ga na dvoje! "Ovo je zaista previše " - počne govoriti šokirana, uze svoje stvari, knjigu, torbu i ode prema izlazu iz čekaonice.


Kada se osećala malo bolje, nakon što ju je prošla ljutnja, sela je na mesto gde nije bilo nikoga da bi izbegla neke druge neugodne događaje. Zatvori knjigu i otvori torbu da je ubaci...U tom trenutku ugleda paketić keksa još uvek netaknut. Postide se kao kradljivac i tek tada shvati da je keks isti kao njen bio od gospodina koji je sedeo pored nje, ali koji je, bez šokiranja, nervoze ili prepotencije, podelio i svoj poslednji komad sa njom, potpuno suprotno od nje, koja se čak osećala povređena u vlastitom ponosu i osećajima.

ZAKLJUČAK: Koliko puta u našem životu ćemo ili smo pojeli tuđi keks, a da to nikad nećemo ili nismo ni saznali? Pre nego što se dođe do brzopletog zaključka i pre nego što se počne misliti loše, GLEDAJ sa pažnjom detalje, vrlo često situacija nije onakva kako izgleda nama na prvi pogled!!!! 

You May Also Like

0 коментара