PODCAST

RUŽIČASTA SREDA

MI SMO

Kako da preživiš raskid?

by - 17:42

Svima se to u životu desilo...misliš da je on taj, i onda ti jedno jutro samo kaže: "E ja sam nešto razmišljao..." Raskid boli, ali ne trebaš da daš da te uništi.

Prvo i osnovno, seti se jedne činjenice: NIJE JEDINI MUŠKARAC NA SVETU! Ma koliko je sad teško da tako razmišljaš, to je istina. Ne kažem da treba da trčiš iz jedne veze u drugu i time izgubiš sebe. Shvati raskid kao jednu lekciju, vidi šta nije valjalo, kreni dalje i gledaj da iste greške u buduće ne ponavljaš. Realno, taj koji je otišao, ostavio je mesto za nekog boljeg, upamti to...


Kada ti se plače - isplači se, otvori ventil. Sva bol mora negde da izađe. Nakon toga osećaćes se iscrpljeno, ali i oslobođeno, a nije retkost da posle svega osetiš ravnodušnost. 


Pričaj, ćutanje je zabranjeno, traži savet od mame, babe, tetke, nekoga sa kim si bliska. Videćeš, i one su sve kroz to prošle i sigurno imaju neki dobar savet :)


Sledeći put kada dođe kriza za plakanjem, otvori prozor, udahni svež vazduh - osetićeš se bolje. Kiseonik će ti pomoći da stvari shvatiš jasnije.
Još jedan lek protiv suza je i da piješ čaj od majčine dušice - opustiće te, videćeš.


Pogledaj se u ogledalo, podigni glavu, ispravi ramena, popravi frizuru... Od ovoga se nećeš osećati odmah bolje, ali ćeš izgledati lepše i vremenom ćeš početi tako i da se osećaš :)

Pusti muziku, vrišti, pevaj, skači... Moguće je da ćeš imati problema sa komšijama, ali sada si ti bitna i da tebi bude bolje :) Pozovi drugarice sa kojima možeš da se smeješ, dobro raspoloženje je zarazno :) Pokupi njihovog entuzijazma i izađi iz bedaka.


Počni da se baviš sportom. Osećaćeš se bolje, a i zategnućeš telo. Dve muve jednim udarcem. 


Jedna moja drugarica je utehu nalazila u knjizi, i jednom mi je rekla "Jel' znaš koliko su mene muškarci povredili kada ja završavam fakultet sa svim desetkama?..." Mene je oduševila ta izjava... Nađi snage, okupiraj misli nečim drugim i uživaj.


Ako te nešto muči - iseci papiriće, na svakom napiši šta te muči i stavi u jednu kutiju. Jednom nedeljno pogledaj te papiriće i bacaj one koje te više ne muče. Osećaj kada je prazna kutija -neprocenjivo :)


Moj način preboljavanja raskida je bio da sam pisala objektivno na papiru najmanje pet stvari koje su me nervirale kod njega - da li je kasnio na sastanak, da li su me zabolele njegove reči, bez ikakvog opravdavanja. Pisala sam šta mi se nije svidelo u vezi. Kad bih završila sa time i videla koliko je tu bilo loših stvari, uvek bih pomislila: "Nije vredan suza... Sedam milijardi ljudi ima na svetu, a mene će jedna budala da nervira... E pa nećeš! :P " Bacila bih to i osetila bih se bolje ;)


Ako ti fale dodiri, kupi psa ili mačku, pomoćiće ti kada ti se mazi, a za mačke kažu da skupljaju negativnu energiju i šire pozitivnu :)


Noć najteže pada, znam... Ako si tužna ili depresivna, stavi par kapljica lavandinog ulja na jastuk, zatvori oči i skoncentriši se na disanje. Ako imaš još uvek kasetu ili ploču sa svojom omiljenom pričom za decu, pusti je, ušuškaj se u krevet i prepusti se čarobnom svetu vila, kraljica i seti se da je svaka princeza našla svog princa - naićiće i tvoj, samo budi strpljiva :) 

You May Also Like

0 коментара