PODCAST

RUŽIČASTA SREDA

MI SMO

Novčanica

by - 12:44

"Jedan poznati govornik je jedan svoj seminar započeo tako što je u ruci držao novčanicu od 20 eura. U prostoru, u kom je bilo pažljivih 200 slušalaca, pitao je: "Ko od vas želi ovu novčanicu?"
"Ruke su počele da se dižu. Rekao je:"Pre nego što vam dam ovu novčanicu, dozvolite mi da uradim sledeće." Pritom je zgužvao novčanicu i ponovo je digao u vazduh. Upitao je: "Ko još uvek želi ovu novčanicu?""Ruke su još uvek bile podignute. 
"A, šta ako uradimo ovo?" - bacio je novčanicu na pod i počeo da je gazi, a onda je pokupio izgužvanu i isprljanu. "Ko je od vas želi sada?" 
Ruke su još uvek bile podignute. 
"Prijatelji moji, danas smo naučili veoma dragocenu lekciju", rekao je. "Bez obzira šta uradim s' novcem, još uvek ga želite, jer novčanica nije izgubila svoju vrednost. Još uvek vredi 20 eura. U životu mnogo puta padnemo, budemo izgužvani, povređeni i na zemlji, u prljavštini; i sve to zajedno sa odlukama koje donosimo i okolnostima u kojima se nalazimo. I tada mislimo da ne zaslužujemo ljubav i toplinu, mislimo da smo bezvredni. Međutim, nezavisno od toga što se dogodilo ili što će se dogoditi sa vama, vi ne gubite svoju istinsku vrednost. Isprljani ili čisti, izgužvani ili sasvim sređeni; još uvek ste neprocenjivi... naročito za one koji vas vole. Vrednost našeg života ne izvire iz toga šta uradimo ili koga od ljudi poznajemo, već iz toga KO SMO!"

You May Also Like

0 коментара