PODCAST

RUŽIČASTA SREDA

MI SMO

Spremna dočekaj leto

by - 18:05

Leto je na vratima i polako počinje letnja panika... Sve nedostatke smo nekako zimi sakrivale sa garderobom, ali sada treba skinuti tu garderobu. Ne paniči, svi nedostaci se mogu otkloniti za manje više tri nedelje... Kako?



Prvo i osnovno, skini svu garderobu i stani ispred ogledala, šta vidiš? Par kilograma više, celulit, koža bez sjaja, grube pete, bubuljice, ispucali krajevi na kosi...
Draga moja, nema mesta panici, počnimo redom...


Celulit
Ovo je najteži deo i moraš početi odmah da radiš na njemu. Kako? 

  • Tretman se počine sa prvim danom posle menstroacije
  • Nalivaj se vodom. E sad lako je to reći, ali kako to uraditi? Uzmi flašu od dve litre vode, imaš zadatak da popiješ celu flašu tokom celog dana. Nije teško, ujutro popij jednu čašu, čim ustaneš, pre i posle svakog obroka.
  • Masaža - ako nemaš sredstava da ideš kod maserke, na anticelulit masaže, izmasiraj samu sebe :)  Masaža ne sme da boli i ne sme da ostavlja modrice. Celulit se neće tog dana povući, ali ako budeš uporna sa ovom masažom, brzo će uslediti rezultati :)
  1. Masiraj noge blagim pritiskom koristeći sledeće pokrete:
  2. Kreni sa masažom dugim pokretima sa blagim pritiskom odozdo ka gore, od stopala ili kolena ka kukovima.
  3. Vrhovima prstiju pritisni i podigni gore delove zahvaćene celulitom, kao kad štipaš, samo što je pritisak izuzetno blag. Masiraj ovim pokretima noge odozdo ka gore. Stomak i bokove masiraj istim pokretima, ali celom rukom.
  4. Ruke stisni u pesnice i blagim pritiscima pritiskaj delove zahvaćene celulitom kao da mesiš testo.
  5. Uhvati prstima veći deo regije sa celulitom i uvrni formirajući slovo S.
  6. Opusti mišiće. Uhvati rukama deo sa celulitom i pritiskaj ga kao kad cediš mokar peškir
  7. Završi dnevnu masažu dugim pokretima, kao u koraku 1., ali sa jačim pritiskom.
  • Kremice - ja lično koristim anticelulit krem sa bršljenom (fitogal). Košta ispod dvesta dinara, i fenomenalan je. Svaki dan posle tuširanja stavi na deo gde imaš celulit i sačekaj da koža upije (stavi malo više, ne štedi :) ).Takođe u ovu svrhu pomažu domaći sapun od čokolade i kafe koji možeš koristiti dok se tuširaš (obavezno pri tuširanju pravi kružne pokrete rukom (suprotno od kazaljke na satu) na mestma gde imaš celulit) 


Višak kilograma
Za doručak (koji ne smeš da preskačeš) jedi musli ili kornfleks. Ubaci u jelovnik puno voća, povrća, ribe (isto pravilo u ishrani važi i za suzbijanje celulita). Izbaci gazirana pića, smanji kafu na dve šoljice na dan. Preko dana, JEDI MALO, ALI VIŠE OBROKA (pet obroka dnevno najmanje.) Baram pola sata izdvoj za fizičku aktivnost (vozi biciklo, rolere, trči, brzo šetaj - šta god ti padne na pamet). Posle sedam sati nemoj da jedeš :) Ako ovaj režim koristiš, za tri nedelje ćeš primetiti prve rezultate.


Koža
Da vratiš sjaj koži uradi piling - kućna varijanta - 2 kašike šećera promešaj sa malo ulja za bebe (šećer treba da je nakvašen). I namaži lice, grudi i vrat sa time (mada nije problem da celo telo namažeš sa time) i blago trljaj kružnim pokretima. Zatim se istuširaj - koža ti nikad neće biti mekša. Postupak ponavljaj svake druge nedelje.
Ja koristim baby mleko za telo. Probaj i koža će ti biti svilenkasta :) 
Ako si nestrpljiva da pocrniš, koristi kremu za samopotamljivanje. Piling je isto najbolje uraditi pre nego što se odlučiš za solarijum ili pre nego što odeš da se sunčaš (ne zaboravi kremu za sunčanje sa velikim zaštitinim faktorom).


Bubuljice
Jedina stvar koju mogu da ti preporučim i da znam da deluje je puzzle kolekcija. Ako imaš tek po koju možeš u apoteci kupiti i cinkovu mast, koju ćeš uveče naneti na bubuljicu, uglavnom je do jutra osuši :)


Kosa
Idi kod frizerke, da skrati ispucale krajeve. Ako želiš da farbaš kosu, moja lična preporuka je da koristiš kolor šampon (ne oštećuje toliko kosu kao farba).


Noge
Ako imaš problem sa tvrdim petama -  Uveče naspi vodu i malo morske (krupne) soli u lavor. Stavi noge u  vodu, dok se ne ohladi. Izvadi ih i uradi piling stopla (pomenula sam kako se pravi kod nege kože), zatim isperi toplom pa hladnom vodom i namaži noge hidratantnom kramom. Uzmi dve kese i stavi jednu na jednu nogu, drugu na drugu i obuci čarape. Idi da spavaš, ujutro skini čarape i kesu ponovo operi noge i... Ko je spomenuo tvrde pete? :)
Ne zaboravi depilaciju - održavaj svoju kožu sa voskom ili kremom za depilaciju, pošto brijač nije toliko zahvalna varijanta


Lice
Promeni način šminkanja. Neka ti se ceo makeup bazira na malo rumenila, maskari i sjaju za usne. Ako su ti usne ispucale, mislim da najveći rezultat možeš postići ako pre spavanja, četkicom za zube pređeš par puta usne (posle pranja zuba), stavi hidratantno labelo ili mast za usne (šta imaš)


Opusti se i uživaj u letu :)

You May Also Like

0 коментара