PODCAST

RUŽIČASTA SREDA

MI SMO

Zaljubi se u nakit Piece of art

by - 15:12

Pre dve nedelje, slučajno sam naletela na stranicu sa nakitom i ostala bez teksta. Gledam tako narukvice i minđuše i pomislim u sebi da su ovo prava mala umetnička dela. Brže bolje sam kontaktirala ovu mladu i veoma talentovanu devojku i uspele smo da obavimo interviju. Upoznaj Snežu i zaljubi se u njen nakit "Piece of art".



Reci nam kako nastaju ova umetnička dela
Svaki dan kada se u 16h završi radni dan ekonomista postaje kreativac. Omiljena muzika, pribor za rad i magija može da počne. :)


Kada je nastala ideja da se baviš izradom nakita?
Pre više od godinu dana pronašla sam narukvicu na nekom online shopu u koju sam se zaljubila. U opisu je stajalo da je rađena decoupage tehnikom i moja potraga je krenula u tom trenutku. Nakon par meseci detaljnog istraživanja i prikupljanja kako informacija tako i materijala napravila sam svoju prvu narukvicu.


Kako su tekli tvoji prvi počeci?

Na početku plan je bio da pravim narukvice za drugarice i sebe, ali kako ih je bilo sve više odlučila sam da pokažem i ostalim devojkama ono što radim. Prvo je to bio album na FB profilu, nešto kasnije i fun page. I mislim da im se svidelo. :)


Gde nalaziš inspiraciju?
Nema pravila što se nalaženja inspiracije tiče. Ona je svuda i u svemu. Stvari koje opuštaju - šetnje, čitanje i muzika vrlo često pokrenu lavinu ideja. Takođe, imam tu sreću da mi devojke kažu svoje želje ili predlože motiv za nakit koji bi volele, a meni ostave da smislim sve i uklopim kako bi najbolje izgledalo.


Da li imaš uzore i ako imaš ko su?
Kada je konkretno nakit u pitanju - nemam, ali uzori su mi svi koji su istrajni u ispunjenju svojih želja i ciljeva, i koji ne odustaju bez obzira na prepreke na koje nailaze.


Koji te moto pokreće?

Jedna rečenica koju često ponavljam je: "Sve se može kad se hoće."
Pre par meseci pronašla sam sjajan tekst o kreativcima i ručnim radovima gde je stajalo i sledeće: "Ako kupite proizvod masovne proizvodnje teško da ćete nekome ostvariti san, ali ako kupujete od kreativca koji svojim rukama i talentom radi ono što voli, pomažete mu da bude korak bliže svom snu." To bi trebalo da pokrene sve.


Šta smatraš svojim najvećim uspehom?
Kada je potpuno nepoznata osoba videla nakit i sa oduševljenjem pitala: “Da li je to Piece of art???” shvatila sam da sam uspela. U prilog tome idu i mnoge devojke koje od početka prate ovo sto radim i imaju zavidnu kolekciju nakita.


Šta nam spremaš ovog proleća?

Za proleće spremam mnogo veselih boja, sve boje će biti aktuelne, i, kao i uvek, biće ‘čudnijih’, drugačijih motiva.


Gde vidiš sebe u budućnosti?
Plan za budućnost je da uživam u onome što volim - u pravljenju nakita, jer to je ono što pokreće. Ako se neko zaljubi u komad nakita koji napravim onda je misija ispunjena.


Gde možemo videti i poručiti tvoje radove
Sve radove možete videti i poručiti na 
FB stranici Narukvice Piece Of Art- https://www.facebook.com/narukvicepieceofart
a za one koji nemaju nalog na FB tu je i blog http://narukvicepieceofart.blogspot.com/ 

You May Also Like

0 коментара