PODCAST

RUŽIČASTA SREDA

MI SMO

Kombinacija? Razmisli još jednom...

by - 14:42

Mislim da smo svi gledali "Seks i grad" i mnogo toga smo usvojili iz serije (žena je samosvesna, zna šta hoće, samu sebe izdržava (ili se dobro uda), prati modu, uzdiše za visokim potpeticama...), ali postoji i onaj drugi aspekt te serije - korišćenje muškaraca samo radi zadovoljavanja potreba. Moram priznati da je to trend koji su mladi najviše usvojili.


Kombinacije - susreti zbog neobaveznog intimnog odnosa usled manjka vremena za bavljanje emocijama i upuštanje u neku dugu vezu.

Ja nisam niko da ti kaže da li je to dobro ili loše, jer je to stvar izbora, ali molim te pre nego što se upustiš u tu priču razmisli o sledećim činjenicama:


  • Da li si sigurna da ne osećaš ništa prema tom dečku? Ako si zaljubljena u njega i smatraš da je to jedini način da budeš sa njim, ne radi to...ti ćeš biti povređena, a njemu ćeš biti "jedna od mnogih".
  •  Shvati da muškarac koji pristaje na kombinaciju misli da ti nisi dovoljno dobra da budeš viđena sa njime u javnosti i zato su vam dovoljna samo četiri zida spavaće sobe.
  • Od kombinacije ne smeš ništa da zahtevaš i očekuješ. On NIJE tvoj dečko i nema potrebe da ti objašnjava gde je, šta je i šta radi. Ne očekuj vezu, jer je mali procenat ljudi koji su završili "kres varijantu" vezom. Suština ovog "okupljanja" je u  zadovoljavanju osnovne potrebe i smisao je u tih 2 sata, jer jedino tad je tvoj.
  • Ako očekuješ da će zbog tebe da ostavi devojku i pretpostavimo da uspeš u tome, ko ti garantuje da ti neće uraditi isto to sa nekom drugom? Pođi od sebe...
  • Koliko voliš da pričaš o intimnim odnosima sa svojim drugaricama? E vidiš, muškarci to isto rade i možda neće ići u detalje, ali će reći: "E vidiš onu, mogu da je imam kad hoću!". Ma koliki da je grad, brzo se čuje glasina, i na žalost, u njoj - ti ćeš uvek biti kurva, a on frajer.
  • Ako ipak želiš da budeš sa nekim s vremena na vreme, vodi računa o zaštiti. Nemoj da ideš "bosa u koprivu".


Kada su upitali jednog poznatog filozofa zašto se žena doživaljva kao kurva, a muškarac kao frajer, on je odgovorio:
"Žena je brava, a muškarac je ključ. Onaj ključ koji otvara svaku bravu je dobar ključ, a ona brava koju otvara svaki ključ je loša brava."
Možda si ti iznad toga, ali isto tako možda tvoj budući neće biti. Ja ću ti samo reći - poštuj sebe da bi te poštovali i drugi.


You May Also Like

0 коментара