PODCAST

RUŽIČASTA SREDA

MI SMO

Nega sa mirisom lavande

by - 19:26

O proizvodima kozmetičke kuće Bugarska ruža smo već pisali. Reč je o prirodnoj kozmetici. Da se ne bih ponavljala, prethodni post možete pročitati OVDE. Takođe možete pročiati više o njima i njihovim proizvodima na njihovom sajtu OVDE, ili facebook stranici OVDE.



Set "LAVANDER" koji sam ja isprobala sadrži anticelulit gel za telo, anticelulit sapun i kremu za ruke. Cena seta sa PDV-om je 800 din.



Za početak, moram da napomenem da kada sam birala proizvode koje bih volela da isprobam, nisam razmišljala o tome koliko će biti teško objektivno pisati o njihovim efektima. :) Prvenstveno zato što treba vremena da bi efekti bili vidljivi, a i zato što je pozitivan efekat uvek rezultat više fakora. Rečenica koja mi je odmah privukla pažnju u opisu proizvoda je - Naravno zdrava ishrana i svakodnevna fizička aktivnost su takođe preduslov za postizanja željenog rezultata.

Upravo zbog te rečenice sam odlučila da sprovedem mali eksperiment kako bih isprobala ove proizvode. Dakle, zdrava ishrana je nešto što sam nesposobna da ispoštujem. Nekakva "polu-zdrava" varijanta je za mene uobičajena, i nastavila sam tako da se hranim, uz povećani unos vode. Takođe sam počela da pijem zeleni čaj, koji je, bar tako kažu, izuzetno zdrav. :)

Što se tiče dela o fizičkoj aktivnosti, u tom delu sam se stvarno angažovala. Proizvodi su na mene delovali vrlo inspirativno, naterali me da se držim plana. Bitno je da naglasim da ne mučim neku posebnu muku sa celulitom. Imam ga samo u tragovima, kozmetiku koristim više radi prevencije, zbog porodične sklonosti gomilanju istog u nekim godinama. :( Fizičkim izgledom sam zadovoljna (volela bih da "nabacim" par kila), volim da hodam pa nisam skroz bez kondicije, ali malo oblikovanja ne može da škodi. ;)

Nisam želela da preterujem sa vežbanjem. Odabrala sam program koji nije previše zahtevan. Ni u pogledu fizičke spremnosti, ni u pogledu vremena.

Dakle, svaki drugi dan sam radila četiri vrste čučnjeva koje možete videti OVDE. Vežbama sam zadovoljna. Ne oduzimaju previše vremena, nisu prezahtevne, a efikasne su za poboljšanje izgleda ženskih kritičnih tačaka. Pun pogodak. Preostalim danima sam za zagrevanje radila nekoliko vežbica istezanja, a onda 40ak min do sat vremena tae bo, ili zumbu, naizmenično (Razne varijante ovih treninga možete pronaći na You tube-u) i trbušnjake, koji mi prijaju, oduvek. Povremeno bih samo pustila muziku i skakutala po kući, što je isto dobar vid fizičke aktivnosti, i fenomenalno je za popravljanje raspoloženja. ;)

Anticelulit sapun

Nakon "treninga", naravno, na redu je tuširanje, uz korišćenje anticelulit sapuna.



Naziv proizvoda: 
Anticelulit sapun od lavande, palminog ulja, kokosovog ulja i ekstrakta kafe

Cena u maloprodaji:

170 din

Sadržaj
Sapun 100 gr

Zemlja porekla:
Bugarska

Proizvođač kaže:
Ekskluzivni sapun napravljen od čistog biljnog ulja palme i kokosovog ulja obogaćenog piling česticama lavande, glicerinom i ekstraktom kafe, koji ima anticelulit efekat. Čisti, omekšava i tonizira kožu.

Moja procena:

Sapun ima sve osobine koje od sapuna očekujem - lepo peni, nakon upotrebe koža je nežna i svilenkasta na dodir. Miris lavande je prijatan i opuštajući, ni previše blag ni previše intenzivan (jedan od razloga što sam se odlučila za ovaj set je što volim miris lavande, dakle ovaj deo je subjektivan). Takođe, sapun se u toku korišćenja ne raspada, niti je napukao. Negativne strane celog seta ja nisam pronašla, meni u potpunosti odgovara.

Anticelulit gel za telo

Nakon tuširanja sledilo je mazanje anticelulit gela za telo na "kritična" mesta - butine i guzu. Nakon nanošenja, koristila sam Relax&Tone masažer (pozajmljen od mame) za preporučenu masažu. Sjajan osećaj, pošto OBOŽAVAM masažu. :)



Naziv proizvoda:
Anticelulit gel za telo od lavande, bademovog ulja, kokosovog ulja i ekstrakta kafe

Cena u maloprodaji:
410 din

Sadržaj
Gel za telo 250 ml

Zemlja porekla:
Bugarska

Proizvođač kaže:
Losion napravljen potpuno na biljnoj bazi, bez parabena, naftnih derivata i sintetičkih boja.


Sadržaj: floralna vodica lavande, koja osvežava, smiruje i stimuliše procese regeneracije kože. Bademovo ulje i kokosovo ulje su bogati vitaminima i dragocenim sastojcima. Oni omekšavaju, hrane i sprečavaju starenje kože. Vraćaju njenu mekoću i elastičnost. Specijalni ekstrakt kafe ima izraženi efekat na smanjenje telesne masti i celulita. 
Za efikasno ukljanjanje celulita su potrebne svakodnevne masaže željenog predela, najbolje nakon kupanja od 5 do 10 minuta. Naravno zdrava ishrana i svakodnevna fizička aktivnost su takođe preduslov za postizanja željenog rezultata.

Moja procena:
Gel za telo je sjajan. Miriše taman dovoljno intenzivno da osetite lavandu dok ga nanosite, a da vam miris ne smeta (ne volim previše jake mirise kod proizvoda za negu). Koža je nakon nanošenja svilenkasta i nežna na dodir. Ne ostavlja masan trag na koži, pa se možete obući praktično odmah nakon nanošenja bez štete po odeću. Meni je ovo značajno, jer za negu odvajam "taman dovoljno" vremena, što znači da mi obično fali par minuta da sve obavim bez žurbe.

Zajednički efekat mog truda i discipline, i prethodna dva proizvoda je da je "pomorandžina kora" još manje vidljiva nego ranije, čak i kada se potrudim da stisnem kožu. ;) Takođe, zahvaljujući redovnoj fizičkoj aktivnosti, osećam se svežije i energičnije. A pozitivne efekte na moje mišiće i elastičnost ne moram ni da pominjem. :)

Kao šlag na torti, treći proizvod iz seta je

Krema za ruke



Naziv proizvoda:
Krema za ruke od lavande, bademovog ulja, kokosovog ulja i glicerina

Cena u maloprodaji:
170 din

Sadržaj
Krema za ruke 75 ml

Zemlja porekla:
Bugarska

Proizvođač kaže:
Visoko hranljiva i umirujuća krema sa bademovim uljem, kokosovim uljem i glicerinom. Ova krema hidrira, omekšava i štiti od štetnih uticaja okoline. Sprečava bore i starenje kože. Vraćajući joj mekoću i elastičnost. Bez parabena, naftnih derivata i veštačkih boja.

Moja procena:


Nakon nanošenja, koža je meka i hidrirana. Ne ostavlja lepljiv trag na koži, brzo se upija i dovoljno je naneti malu količinu. Miris je blag i prijatan. Veličina i oblik pakovanja su praktični i zgodni za nošenje u torbi, da je uvek imate pri ruci. Moje ruke ove zime nisu osetile negativne efekte hladnog vremena.


Iako su isprobani proizvodi bili poklon uzorci od proizvođača, ova činjenica nije uticala na moje mišljenje o proizvodima. Zahvalna sam Bugarskoj ruži na motivaciji da više pažnje nego inače posvetim nezi.  Zadovoljna sam, i svima preporučujem da isprobaju ovu kozmetiku, jer je prirodna, mililitraža je standardna, pakovanja su lepa, a odnos cene i kvaliteta je, po mom mišljenju, više nego zadovoljavajući. Takođe smatram da imaju dobar izbor u zavisnosti od tipa kože/kose, godina, preferencija po pitanju mirisa...

You May Also Like

0 коментара