PODCAST

RUŽIČASTA SREDA

MI SMO

Da li si spremna da živiš sa njim?

by - 18:17


Život sa nekim...
Zaista zvuči zastrašujuće, jer smo svi svesni činjenice da nije isto biti sa nekim i viđati ga dva, tri sata i živeti s'njim 24 sata. Kažu da nikad ne upoznaš čoveka dok ne podeliš hleb sa njim. Da li si zaista spremna da napraviš sledeći korak sa svojim partnerom?

Dakle, viđate se oko godinu dana (ili više), provodite dosta vremena zajedno, imate svoje teme, pesme, hranu... I sada vam se jedna misao mota po glavi: "Možda bismo mogli živeti zajedno?" Ali, ne želiš još da pričaš o tome... Nisi sigurna da li je sada pravo vreme. Što ako niste spremni? Što ako će taj korak biti poljubac smrti za vašu vezu?

Iako ima jako malo pravih odgovora za mnoge životne situacije, postoje određeni znakovi koje možeš odmah primetiti. Pročitaj i razmisli, pre nego što se upustiš u sve to:
Provodite mnogo vremena zajedno, uglavnom on spava kod tebe ili ti kod njega. Ako se vaš odnos temelji na razumevanju, poznaješ njegove karakterne nedostatke, i on to sve može da kaže za tebe, poštujete međusobne odluke, želje i ukuse, onda si na putu da izgradiš stabilan odnos sa njim. Osnova svega je da se slažete i da se dobro kapirate.


Ako si u stanju da slušaš i čuješ svog partnera, a zatim da oboje radite na problemu, znači da ste oboje dovoljno zrele osobe koje su spremene da prevaziđu sukob.
Dobro se zapitaj šta ti znaš o njemu i koliko on zna o tebi? Prvo se upoznajte, skini "ružičaste naočare" pre donošenja bilo kakve odluke, dobro razmisli, jer život u dvoje je velika obaveza. To je odluka koja može dobro ili loše da se odrazi na vašu vezu.


OK, volite se i sve je to sad bajno, ali... Da li ste oboje finanasijski obezbeđeni? Najveći broj svađa nastaje zbog novca. Alternativa da ćete živeti (k)od roditelja se isključuje (ako želiš da te tvoji izdržavaju, ostani kod kuće). Ne vredi ti ni to da ćeš živeti od toga što on radi. OK, to je prihvatljivo na početku, ali šta misliš koliko će proći od toga da ti ne prebaci što ti ne radiš ništa. Ne mora čak to da uradi ni namerno... Svejedno će boleti... Neka bude novac na jednom mestu u kući, ali radite oboje.

Život je duga progresija, jedan korak vodi ka drugom, a odnosi se ne razlikuju. Razmisli gde želiš da budeš  u budućnosti? Da li vredi ulagati u budućnost sa njim? Razmisli o toj investiciji...


You May Also Like

0 коментара