PODCAST

RUŽIČASTA SREDA

MI SMO

Fotografija je moj život

by - 15:29

Moje ime je Marija Kerekes i fotografiju obožavam, volim. Završila sam Visoku školu i imam zvanje Inženjera Primenjene Fotografije.
Fotografija me je oduvek privlačila, ali sam tek u srednjoj školi počela da se aktivnom bavim i da šaljem prve radove na konkurse. Ovo sam i ranije izjavljivala, jer to i jeste polazišna tačka mog sadašnjeg zanimanja, kao maloj mama mi je samo rekla da dobro biram šta ću da budem kad porastem, jer je jako važno u životu da radiš ono što voliš! Tako da sam je poslušala, sledila sam svoj san i uspela. Fotografija jeste moj posao, ali i velika ljubav. Svaki dan radim ali se ujedno i igram.
Meni je uzor svako od koga mogu nešto da naučim, pogotovo od kolega koji vole da dele iskustva i znanja. Ali recimo da spomenem i neke fotografe na koje sam se ugledala : En Lebovic, David La Sapel...
Volim tu igru između primenjene i umetničke fotografije. Da fotografija ima jaku priču iza sebe, ali da tu priču može da ispriča i proizvod isto tako snažno i sa porukom. Volela bih da postoji više prostora u Srbiji za takav vid fotografije, ali još smo 'mlado' tržište za takav vid brendiranja i reklamiranja.

Diplomska izložba pokazuje moju igru između te dve vrste fotografija koje obožavam i koje pokušavam da spojim.






Ujedno isto tako me intrigiraju portreti, 'hvatanje' iskrene emocije. Pokušavam da 'oživim' novi pravac erotske fotografije pod nazivom Boudoir (Budoar) fotografija. Koja pored same erotike žene pokazuje i njenu ličnost, sa opuštenim položajima tela, čisto svetlo gde samo žena i njena ženstvenost dolaze do izražaja. Čitava ta priča je koncipirana u smeru da je sasvim normalno da žena sa svojih 25, 30, 40, 50 godina poželi da ima svoje fotografije u donjem vešu. Da li da povod samo bude što se oseća dobro u svojoj koži, uspeh na bilo kom planu u tom trenutku u životu, ili da pokloni nekom svoje super sexy fotografije. Mislim da više nije tabu uraditi tako nešto, zato takvo nešto treba ponuditi ženama kod nas.










Učestvovala sam na raznim takmičenjima, ali svakako najveći uspeh do sada mi je objavljivanje u Francuskom PHOTO Magazinu.

 Fotografija je ušla u uži izbor za naslovnu stranu, od gomilu takmičara iz oko 70 država širom planete.

Hid Magazin je objavio seriju fotografija iz diplomskog rada, i više puta sam objavljivana u Refoto Magazin-u. (Učestovala sam na i kolektivnim izložbama).

Ova fotografija je objavljena u Refoto magazinu kao predstavljanje mladih talenata.
Ova serija fotografija je objavljena na francuskom sajtu u rubrici "mladi talenti":









Što se tiče nagradne igre, tek treba da fotografišem devojku koja je osvojila fotografisanje povodom 8. Marta.

Budući planovi su da Boudoir fotografija zaživi, fotografisanje venčanja i veridbi ali na drugačiji način, jer mislim da je tržište pretrpano jednom te istom pričom.
Slideshow fotografija i primeri tog drugačijeg pristupa su prikazani na mom blogu. Ovo je mali deo onog što sam do sada radila:






Najnoviji rad za prodavnicu polu-dragog kamenja. Iako je nakit u pitanju, malo sam drugačije uradila editorijal, još nije ceo spreman, ovo je premijera:








Imam i malu biografiju kakva sam i ko sam ustvari na mom sajtu, kratka je ali iskrena:


Rodjena sam u Zrenjaninu, trenutno živim u Novom Sadu. Prvenstveno da budem iskrena, ne znam ni šta bi Vam tačno napisala, pa ću samo početi. Iskrena sam, surovo, svega dva prijatelja su mi rekla da to vole kod mene ;/ Kad radim, radim i nema zezanja, kad ne radim onda se zezam… Da mogu ponovo da biram sve bi isto uradila, jer mislim da sam zbog odredjenih stvari i ljudi u mom životu, postala samo pametnija i što bi moja mama rekla ‘usaglašenija’! Volim fotografiju, mog momka, prijatelje- neke manje neke više, ali su mi svi dragi.  Skoro sam naučila da mesim kiflice, i za sada mislim da mi je to postalo jedna od  specijalnosti. Ako Vam se dopada ovo malo što znate o meni , verujte mi kao fotograf ću Vam se dopasti još više. Moj porfolio pogledajte u galeriji  i nadam se da ćete uživati u mojim fotografijama.
Dostupna za usluge fotografisanja venčanja, veridbi, studijsko fotografisanje, modno, komercijalno, fotografisanje dece i Vaših nezaboravnih trenutaka.
Graduate Engineer in Commercial Photography.
Available for photo services in the field of fashion, commercial, wedding photography, family portrait photography, unforgettable moments.
Kolektivne izlozbe:
-Bar (2008), Noc Muzeja (2009), Face Novi Sad (2009), Pdp convention (2009), Foto kino i video savez Vojvodine (2009),
izlozba fotografija u saradnji sa World Class Fitness centrom u Novom Sad (2010), Foto kino i video savez Vojvodine (2010),
-Sankt Petersburg izlozba fotografija studenata Visoke Tehnicke skole (2010),
-Diplomska izlozba januar 2011. godine, prva samostalna izlozba.
-Februar 2011. godine Madjarski magazin ‘HID’  objavljuje publikaciju fotografija radjene za zavrsni rad.
-Nakon toga slede angažmani na raznim poljima.
Dani Piva 2011. godine za Turističku organizaciju Zrenjanin. Koncert Godine 2011. godine za studio Berar.
Editorijal za prvi ženski klub u Srbiji Američkog Fudbala -Angel Duchesses Novi Sad i za Tarzaniju.com
-Januara 2012. godine Francuski PHOTO magazin, portret ‘Dunje’  ulazi u odabranih trideset tri portreta.
-ReFoto magazin, objavljuje fotografiju ‘Poison Ivy’ u rubrici ‘U fokusu’. Januar 2012. godine.
-Izlozba fotografija u galeriji ‘Ozone’ pod pokroviteljstvom ‘Canon’-a , na temu konkursa ‘Pocetak’. Ucestvovanje sa fotografijom ‘Pocetak ili kraj?’ Februar 2012. godine.
-Intervju za web magazin ‘Wannabe magazine’. Februar 2012. godine. Link za intervju.
Kontakt : contact@marijakerekes.com

You May Also Like

0 коментара