PODCAST

RUŽIČASTA SREDA

MI SMO

Napravi revoluciju u svom životu

by - 17:25

Nemoj se plašiti života, nekad se za sreću moraš potruditi, da protegneš noge iz ljušture i da pokažeš svima ko si. :) Evo par strategija kako da budeš kraljica u svom svetu.




1 Vodi zdrav život
  • Zaboravi fast food, slatkiše, gazirana pića... Ova hrana će te učiniti gojaznom, naduvenom i medicinski je dokazano da kosti slabe zbog ovakva hrane (vodi pametnu mladost, da bi imala lepu i zdravu starost).
  • Razmišljaj zdravo - želja za mršavošću može da izazove velike poremećaje, kao npr bulemiju ili anoreksiju (anoreksične devojke izbegavaju hranu, a devojke koje boluju od bulemije se prejedaju, pa povraćaju).
  • Izbegavaj cigare -  ne treba ti to. Veruj mi, nije ništa cool u njima. Nije na meni da ti ponavljam ono što piše na cigarama. Gledaj to ovako, ako ne pušiš brže ćeš trčati, pevaćeš glasnije i disaćeš slobodnije (bez jutarnjeg kašljanja).
  • Vodi ljubav - ali koristi kondome. Barem nećeš razmišljati o neželjenoj trudnoći, a o polno prenosivim bolestima i da ne pričam.

2 Nahrani dušu
  • Uradi nešto što će ti zaista prijati - posmatraj zvezde, nasmej nekoga, kreni na časove plesa, pročitaj govore Gandija, pomozi nekome ko je u nevolji, oplemeni sobu sa nekom biljkom o kojoj ćeš da se brineš, kreni na časove plesa, poseti svoju crkvu (sinagogu, džamiju), nauči novi jezik ili da sviraš novi instument, voli i budi voljena :) 
  • Putuj - Kreni u vožnju biciklom, idi stazama kojima nisi ranije išla, skupi pare za avionsku ili voznu kartu i putuj sa drugaricama... Danas je tvoj muzej, sutra ceo svet.

3 Posmatraj svoj život kao neboder i gradi ga sprat po sprat
  • Svoje ciljeve postavi visoko i zapisuj ih
  • Napravi kratkoročne ciljeve koje vode ka tvom velikom cilju i uživaj dok ih precrtavaš
  • Traži pomoć od iskusnijeg, ne dozvoli da padneš i da ostaneš na zemlji
  • Čitaj puno (pa makar i obične časopise).
  • Skoncentriši se i ne dozvoli da te neko prekida dok radiš nešto.
  • Saznaj što više o stvarima koje te zanimaju. U znanju je moć.
  • Nagradi sebe za uspešno obavljen cilj,

4 Skupljaj kamenje mudrosti

Začudićeš se kroz šta su prošla tvoja baka, majka, tetka... Koje su one probleme imali i kako su ih rešavali. Drugarice mogu da ti okrenu leđa, ali ove značajne žene u tvom životu su tu da ti pomognu.



5 Brij noge redovno

Jesi li od onih devojaka koje se briju noge samo kada imaju dečka ili samo preko leta? Zaboravi na to, brij noge za sebe. Ovo pravilo se koristi i u životu - stvari koje radiš, radi za sebe... ne za druge. Ne čekaj ničije zeleno svetlo, radi ono što je najbolje za tebe.



6 Kad ti život daj limun, naruči tekilu

Upravo tako, loše stvari se dešavaju da te nauče načemu. Dolaze kao lekcija. Da - zeznula te je drugarica, ali sad si videla njeno pravo lice... Da - pala si ispit, ali to ne znači da ga nećeš položiti ako uložiš više truda... Da - ostavio te je, samo zbog toga da bi napravio mesto onom pravom :) Svako zlo ima neko dobro :)



7 Svoje crteže boj preko ivica

Pusti mašti na volju, angažuj svoju kreativnu energiju. Uradi nešto što misliš ti da tako treba, a ne zato što pravila tako nalažu.


Zapamti "Sreća prati hrabre". Ne čekaj gospodina Pravog, on će doći... Nego nađi stotinu drugih razloga za sreću :)




You May Also Like

2 коментара