PODCAST

RUŽIČASTA SREDA

MI SMO

Čaj u službi lepote

by - 20:05

"Kuvaš čaj? Pa što? Jesi li bolesna?" Koliko si puta izgovorila ovu rečenicu? Međutim čaj može da ti pomogne u nezi kože lica, tela i kose. Kako?




Losion za lice
Potrebno: 3 kesice crnog čaja, 2 kašike mleka
Priprema: Kesice čaja prelij sa četvrt litre vrele vode i ostavi 20 minuta da odstoji. Onda izvadi kesice i ostavi da se čaj potpuno ohladi. Na kraju dodaj 2 kašike mleka.
Upotreba: Koristi jutro i uveče, da bi uklonila sve nečistoće sa lica i smanjila pore. Losion drži u zatvorenoj posudi. Rok upotrebe je nedelju dana.



Losion za telo

Potrebno: 10 grama cvetova od kamilice, 2 dl maslinovog ulja
Priprema: U posudu koja se može zatvoriti stavi kamilicu i prelij je maslinovim uljem. Zatvori i ostavi posudu na tamnom i toplom mestu oko tri nedelje, nakon tri nedelje procedi ulje.
Upotreba: Koristi se za negu suve i ispucale kože



Kupka 1
Potrebno: 3-4 kesice čaja (npr. nana, kamilica, melisa (matičnjak))
Priprema: Kesice prelij jednom litrom vruće vode, ostavi da odstoji 30 minuta. Izvadi kesice i čaj sipaj u kadu sa vodom.
Upotreba: Nana se koristi za opuštanje, kamilica umiruje kožu, melisa utiče na bolje raspoloženje



Kupka 2
Potrebno: Šaka crnog sleza , 2 šake pšeničnih pahuljica
Priprema: Crni slez i pahuljice stavi u najlonsku čarapu, a zatim umoči u kadu napunjenu toplom vodom. Lezi 15 minuta u kadi, neprestano pritiskajući "kesicu" sa čajem.
Upotreba: Otklanja stres, hidrira suvu i umornu kožu



Šampon
Potrebno: 4 kesice čaja od melise, četvrt litre vode, kašikica ulja od melise, 100 ml bilo kog šampona
Priprema: Kesice prelij vrelom vodom, i ostavi da odstoji 3 sata. Onda izvadi kesice i dodaj ulje od melise, dobro promešaj, a zatim ovu tečnost sipaj u bočicu šampona.
Upotreba: Za čistu i zdravu kožu glave



Maska za lice

Potrebno: 1 kesica čaja zelenog čaja, kašika meda, kašika jogurta
Priprema: Izvadi semenke iz kesice, izdrobi ih i prelij sa pola čaše vruće . Nakon deset minuta procedi cediljkom. Prvo promešaj med i jogurt, onda dodaj kašičicu čaja. Sve to dobro promešaj (dok se ne stvori glatka masa) i nanesi na lice. Masku drži 15 minuta, a zatim isperi (prvo toplom, pa hladnom vodom).
Upotreba: Hidrira kožu



Obloge za oči
Potrebno: 2 kesice crnog čaja ili čaja od kamilice
Priprema: Kesice čaja prelij vrućom vodom. Izvadi kesice (crni čaj posle 2 minuta, a kamilicu posle 20 minuta), ocedi i stavi ih na očne kapke. Posle 10 minuta ih skini.
Upotreba: Crni čaj se koristi kada su ti oči natečene, kamilica deluje umirujuće.


You May Also Like

0 коментара