PODCAST

RUŽIČASTA SREDA

MI SMO

Ispovest jednog muškarca (1)

by - 14:14

Jedan muškarac me je kontaktirao sa željom da nam se otvori i bar malo "protumači" kako muški mozak ustvari razmišlja. Rešila sam da ga saslušam i evo šta je imao da nam saopšti:



Devojke, čitajte pažljivo. :) Možda će zvučati šablonski, ali nisu svi muškarci isti. Kako biste se vi osećale da mi vas uporedimo sa recimo nekom tamo devojkom koju vi nikako ne podnosite? Kako se vi razlikujete, tako se i mi razlikujemo, i ima nas bukvalno svakakvih.
Nećete verovati kakvih sam se sve priča naslušao...da, dobro ste čuli, i mi muškarci pričamo između sebe, neki detaljnije, neki ne, ali poenta je da pričamo, ogovaramo, kujemo planove...i što je najbitnije - hvalimo se! Hvalimo se sa svime, od uspeha na poslu, u krevetu, kod devojaka, u sportu, mogućnosti su bezbrojne. Jednostavno, volimo da se takmičimo i dokazujemo jedni drugima (to vam je ono tipično "ko ima veći" (ako me razumete...)). Iz svih tih silnih priča sam zaključio neke bitne stvari koje bih podelio sa vama.
Prva i osnovna stvar je da ne umemo da čitamo misli! Ukoliko želiš nešto, kaži! Nijedan muškarac se neće naljutiti ako mu kažeš šta da uradi, ali će svaki da negoduje tvoju nervozu jer nije uspeo da predvidi šta očekuješ od njega. To što ne umemo da predviđamo svaki vaš korak ne znači da nam nije stalo do vas, naprotiv. Čuvajte se onog trenutka kada uspemo da vas "čitamo". Ne dozvolite da se to ikada desi!
Ovo sada vodi do sledeće stvari a to je da smo svi mi muškarci ustvari deca! Neka veća, neka manja, ali smo svi deca i to tokom celog svog života.
Malo dete, kada dobije igračku, zanimljiva mu je do onog trenutka kada je potpuno upozna. Do tog trenutka je pazi, mazi, čuva, upoznaje... Kada se upozna sa svim dobrim i pozitivnim atributima svoje igračke, on se time hvali drugoj deci. Moja nova igračka je ovakva, može ovo, bolja je od tvoje zbog onog...U početku je zanimljiva samo njemu, zatim mu je zanimljiva doklegod je zanimljiva njegovoj okolini. Ukoliko je igračka stvarno dobra toliko koliko je i hvaljena, okolina će je želeti za sebe. To je cilj skoro svakog deteta, da ima nešto što će svako želeti. Zatim je ljubomorno čuva, neguje, pazi... Ukoliko i uspe da je sačuva, vremenom okolina gubi interesovanje, jer su shvatili da ne mogu da uživaju u njoj kao i to dete. I onda ta igračka postane nezanimljiva okolini...pa i tom detetu...i onda ono potraži novu igračku sa kojom će se hvaliti! A ovu staru igračku, koju je donedavno toliko voleo i cenio, jednostavno je ostavio samu, i odgurnuo od sebe... Možda povremeno i uzme da se igra sa njome, ali doživljaj nikada neće biti isti kao onog prvog trenutka kada ju je dobio...



E sada, pročitaj ovo i zameni reči igračka sa devojka i dete sa muškarac :)
Zvuči poznato?...
Koje je naravoučenije ovog? Budi mistična! Budi tajanstevna! Drži nas u mraku! Dozvoli nam da te svakim danom otkrivamo malo po malo. Teraj nas da se mučimo za tebe. Da te želimo svakim danom sve više zbog neke nove stvari koju saznamo o tebi. Nemoj biti knjiga koju može da izlista za jedno popodne. Budi knjiga koju će mukom čitati danima, nedeljama, mesecima i kada najzad stigne do poslednje stranice, shvati da nije ništa razumeo i da mora da krene da čita ispočetka (a da nije ni svestan da joj se sprema nastavak, i da je to ustvari serijal od nekoliko desetine tomova).



Jesmo, deca smo i tretirajte nas tako! Ne bukvalno, naravno :) Nego kao i dete, i mi često umemo da kažemo ili uradimo neku glupost koju ne mislimo i zbog koje će nam biti žao, iako će retki od nas to i priznati.I ne razumite pogrešno i bukvano, niste vi naše igračke, nego kada odrastemo, predstavljate nam ono što su nam igračke predstavljale dok smo bili deca - centar sveta.

Za sada ovoliko, kao i vi i mi moramo nastojati da vama ostanemo zanimljivi ;)
Kada skupim malo hrabrosti, nastaviću da vam otkrivam naše tajne, za sada, ovoliko od mene...

You May Also Like

4 коментара

  1. Анониман15. јул 2014. 17:37

    Dobro...nadam se da si skupio hrabrosti :) ...evo i ja cu ti se prizdruziti ...tajna za tajnu :) ....o tom kako do srca necijeg :)

    ОдговориИзбриши
  2. Sad posto si im odao jedan deo tajne, omogucio si im da lakse manipulisu sa nama. Svaka cast, postao si izdajica svoga roda! xD

    ОдговориИзбриши
  3. Sad posto si im odao jedan deo tajne, omogucio si im da lakse manipulisu sa nama. Svaka cast, postao si izdajica svoga roda! xD

    ОдговориИзбриши