PODCAST

RUŽIČASTA SREDA

MI SMO

Da li znaš šta je najlepše na svetu

by - 11:55

Pre neki dan sam pročitala ovu knjigu i mogu vam reći da su me je prolazila jeza dok sam je čitala, ali mi nije dozvolila da je ispustim iz ruke. Pisac se bavi jednom veoma ozbiljnom temom – rak kod dece i kroz šta prolaze, zajedno sa roditeljima, kada se ovako nešto dogodi u porodici.



Zašto treba pročitati ovu knjigu?

Zato što ćeš početi više da ceniš to što imaš, a ako slučajno imaš nekog obolelog u okolini ili, ne daj Bože, u porodici, bolje ćeš ga shvatiti i znaćeš kako da se postaviš. Nažalost, bol je jedina kategorija koju ne možemo podeliti sa nekim, možemo da se suočavamo sa njim, ali ne možemo osetiti ono što on oseća.

Kada treba da pročitaš ovu knjigu?

Kada padneš ispit, kada te ostavi dečko, kada te drugarice ispale, kada ti ide sve kako ne treba. Shvatićeš koliko si srećna što te muče tako mali problemi. Zdravi imaju hiljadu želja, a bolestan samo jednu.

Šta još treba da znaš o ovoj knjizi?

Knjigu je napisala Martina Malešev, devojka koja je uspela da pobedi ovu bolest i sada taj isti život posvećuje ljudima koji su isto bolesni od ove bolesti i ohrabljuje ih da su čuda moguća.
Glavni junak ove priče je Vanja – dečak koji se suočava sa ovom bolešću i njegova mlađa sestra koja je i narator cele ove priče.
Više o knjizi možete saznati OVDE
I na kraju bih završila jednim citatom iz knjige

"... I, Vanja, ne zaboravi, snaga i hrabrost se ne mere medaljama i pobedama. Meri se bitkama koje dobijemo. Najsnažniji ljudi nisu uvek oni koji pobeđuju nego oni koji nikad ne odustanu u porazima."

You May Also Like

5 коментара

  1. Morat cu kupiti knjigu kad stignem u Srbiju.

    ОдговориИзбриши
  2. Malo njih se usudjuje da pise o ovoj temi... Mislim da bi svi trebali da procitaju knjigu, a posebno je preporucujem medicinskim sestrama u onkoloskom centru

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман4. март 2013. 22:23

    Zahvaljujujuci ovoj knjizi, shvatio sam svu njenu plemenitost i ljubav prema zivotu i onima kojima je potrebna ova knjiga, a kojima njome nesebicno pomaze. Takodje i da svaka bitka nije izgubljena i da se svaka bolest moze pobediti.
    nazalost, oni koji bi je trebalo procitati i pomoci bolesnima, to nece uciniti.
    Stevan Josifovic

    ОдговориИзбриши
  4. Ako sam nesto naucila od svoje mame, koja je prolazila kroz sve to, jeste da sve zavisi od nas - bolest je u glavi, i ako se samo prepustis, sve bitke su izgubljene.
    Iskreno, to kroz sta prolaze ti hrabri ljudi, ne bih pozelela ni najgorem neprijatelju...

    ОдговориИзбриши