PODCAST

RUŽIČASTA SREDA

MI SMO

Smeh kao lek za dušu

by - 18:45

Drage moje, ovo je jedna od meni najdražih knjiga svih vremena. Za slučaj da se pitate zašto - zato što me nasmeje ama baš svaki put kada je uzmem u ruke. A uzimam je u ruke često. Kada mi je dosta svega i želim da se malo odmorim od ozbiljne stvarnosti, kada zbog ozbiljne stvarnosti nemam vremena ili živaca da čitam nešto ozbiljno, a ni neozbiljno ali obimno, tu je "90 klasičnih romana za ljude u žurbi" Henrika Lange-a u izdanju IPSa.


Knjiga je upravo ono što joj ime kaže. Svaki od 90 romana, od kojih su samo neki "Starac i more", "Da Vinčijev kod", "Gospodar prstenova", "Slika Dorijana Greja", "Pijev život", "Romeo i Julija" (i još štošta, jer nismo ni blizu broja 90), predstavljen u tri slike i manje više isto toliko rečenica. Neverovatno je duhovita. Jednako su me zabavili opisi knjiga koje sam pročitala i onih koje nisam. Iznenadilo me je što je autor zaista u tih nekoliko rečenica zaista uspeo da "pogodi" suštinu svake knjige.

"Nešto kao koncentrat romana". ;)

Evo opisa jedne od meni dražih knjiga, da steknete utisak, a i samu knjigu vam isto ovom prilikom preporučujem, ako ste u duši nepopravljivi romantik. ;) Ekranizacija mi je isto fina. :)



Ponos i predrasude

Nevolje počinju kada se dva bogata, mlada engleska samca, Bingli i Darsi, presele u selo Meriton.
Darsi prosi Elizabet, a ona ga odbija jer je on jedna obična, pompezna engleska guzica.
Ali Elizabet otkriva da Darsi i nije tako loš dečko i pristaje da se uda za njega. I time započinje čitav jedan žanr samo zato da bi Hju Grant imao posla.



Da ne dođe do zabune , ako ste još uvek u školskom uzrastu, ipak nađite neki ozbiljniji opis, osim ukoliko nemate izuzetno duhovitu nastavnicu srpskog. :) Ova knjiga je namenjena samo i jedino za zabavu. A ne poznajem nikoga ko ju je pročitao a da ga nije zabavila i nasmejala. ;)

You May Also Like

0 коментара