PODCAST

RUŽIČASTA SREDA

MI SMO

Užitak kao vrhovno dobro ;)

by - 00:41

Veliki sam ljubitelj praznika i svih njihovih pratećih elemenata. Volim jelku i ukrase, slobodne dane, porodicu na okupu i sve sitne užitke koje to sa sobom donosi. Ljubitelj sam svedenog stila tokom ostatka godine, ali tokom praznika me uhvati neizmerna ljubav prema šljaštećim i blještećim svetlucavim detaljima, šarenilu novogodišnjih ukrasa... 

Ne mogu da zamislim Novu godinu bez poklona ispod jelke. Odavno su to prestali da budu poveliki paketići prepuni svega i svačega, transformisali su se u nešto više simbolično i često potrebno i praktično, ali i dalje su svake godine tu, kao dokaz porodične ljubavi, pažnje i međusobne privrženosti...O praznicima, kao vremenu darivanja, već je pisala moja draga Zloćka, i dala vam neke predloge za to šta pokloniti dragim osobama, a ja ću se zato dotaći jedne još ličnije teme, i u skladu sa onim "voli sebe da bi te drugi voleli", predložiti vam šta da učinite za sebe. :)

Praznici treba da budu vreme uživanja. Nikome ne možete priuštiti zadovoljstvo ako i sami niste zadovoljni. I zato...

Znate onu papreno skupu bombonjeru koju merkate u radnji već dugo, dugo? Već osetite sve te razne ukuse, tope vam se u ustima kremasta punjenja... Ili onu, još jednu u nizu suknjicu, koja vam se dopada ali vam nije neophodna? ali toliko je toga potrebnijeg, praktičnijeg, korisnijeg na šta na kraju ipak potrošite pare. Pod uslovom da je ipak u granici vaših trenutnih mogućnosti, kupite to sebi. Bićete srećni, zadovoljni i spremniji da delite osmehe i širite dobro raspoloženje. Praktične stvari ćete kupovati uvek, sigurna sam da ste bar nečim ove godine zaslužili jedan takav mali izlet. Treba misliti i na sebe. :)


Napunite kadu do vrha. Sa sve penom i nekim eteričnim uljima. Pre nego što uronite u nju do nosa, sredite se maksimalno. Mislim na depilaciju, masku za lice, čupanje obrva, sređivanje noktiju i takve stvari. Jer treba da se osećate najlepše na svetu. I onda uživajte u opuštajućoj kupki uz neku finu knjigu i čašu vina/piva/nekog drugog otrova koji konzumirate... Nakon toga se namažite mlekom za telo, i osećajte se sjajno... ;)Na dijeti budite posle praznika. Sada uživajte u svemu što volite da pojedete. Poznato je da stalno odricanje donosi frustracije koje se onda prenose na ostale delove našeg života, a to nećemo sebi da dozvolimo... Omiljeni kolač, preukusne testenine koje goje... Ne predlažem da jedete nekontrolisano, već da sebi dozvolite uživanje po cenu jednog ili dva kg viška. :)Da bih neutralisala štetne posledice prethodnog predloga - vežbajte. Ne od sledeće godine, ne od sutra, ne od ponedeljka. Već danas odaberite neki vid fizičke aktivnosti koji vam prija i počnite da ga praktikujete. :) Na taj način, oni kilogrami viška ako se i ne istope biće fino zategnuti mišići, a ne salo. Bez sumnje će to dobro uticati na vaše zdravlje. Međutim, ovom prilikom u prvi plan stavljam što ćete zbog toga izgledati i osećati se sjajno... ;)

Toliko od mene za ovu godinu. Srećni svima praznici... Neka vam sledeća godina bude najbolja od svih do sada! :D :***

You May Also Like

1 коментара

  1. Double-check that your settings are appropriate earlier than slicing and saving the G-code. After defining the settings, select OK tons of|to keep away from wasting} the mesh file. Another place to search for the standard information for 3D printing. Some of the Kickstarter crowdfunding campaigns are real bargains. Please tell us if any explicit books file repository ought to be added to this listing.

    ОдговориИзбриши