PODCAST

RUŽIČASTA SREDA

MI SMO

Proleće dobrih odluka

by - 13:33


Zadatak za ovo proleće je da stvoriš dobre navike koje će podsvesno da zamene loše. Ne znaš kako? Pre svega, treba da se naoružaš strpljenjem.

Dobre stvari se dešavaju onima koji su umeli da čekaju

Koliko puta si otišla ili ignorisala nešto što nije u redu, samo iz razloga jer nisi imala hrabrosti ustati za ono što znaš je dobro? I ja sam to činila, moram priznati, možda više puta nego što sam to želela. Umesto da gledamo kroz prste ljudima koji to nisu zaslužili, ustani i reci im šta misliš. Ako dovoljno ljudi neguju ovu naviku zadivljujuće bi se stvari dogodile. Za početak bismo bili sami odgovorni za ono što nam se dešava u životu, ne drugi…

Zapamti da moraš stvoriti pozitivano mišljenje o sebi. Možeš li ovog proleća to sebi obećati? Pogledaj se u ogledalo, nemoj gledati ono što ti se ne sviđa. Ako je to osmeh, gledaj da si uvek nasmejana, ako su to oči istakni ih maskarom… Šta god da je, istakni i hodaj koracima pobednika. Samopouzdanje je jako bitno. Ako ne možeš imati pozitivno mišljenje o sebi, kako onda možeš to očekivati ​​od bilo koga drugoga?



Zacrtaj cilj i idi ka njemu. Još jedna dobra navika koju bi mogla da razviješ je istrajnost. Motiviši sebe. Nikome nije bilo lako da postane uspešan. Uspeli su samo najuporniji. Čak i ako ne bude kako si zamišljala u početku ili ako na tom putu naiđeš na neke teškoće, idi dalje… Sve što se u životu dešava je lekcija. Ponekad moraš da upoznaš dno da bi cenila vrh.


Zamisli onaj dobar osećaj koji bi dobila kada bi se oslobodila onog frustrirajućeg glasa koji pita: "Zašto ja?" ili "To nije feeer". Hajde ovog proleća pokušamo da se ne osećamo kao žrtve. Ne zaboravi da negativni stavovi čine teške situacije još gorim. Možda će pesimisti na kraju biti u pravu, ali optimisti će više uživati u vožnji. Pokušaj da izgradiš pozitivan stav o životu, ako ništa drugo, bićeš pod manjim stresom.


A koja navika bi trebala da se izgradi na tom putu? Glasam za ljubaznost. Život je kao eho, šta daš to ti se vrati. Nasmeši se nervoznim šalterskim radnicima. Ubaci u rečnik:
Izvini, Da li bi ste hteli, Dobar dan ili Doviđenja. 

Umesto da se fokusiraš na loše stvari koje će proći, koncentriši se na dobre stvari, i proleće će biti još lepše...

You May Also Like

0 коментара