PODCAST

RUŽIČASTA SREDA

MI SMO

Postoji milion načina da uživaš u letu, iako ne ideš na more

by - 13:52

Leto vezujemo za neki događaj, uglavnom je to letovanje na koje idemo i tih par dana ostane u sećanju kao neka nežna uspomena. Međutim, ostaju pitanja: "Šta ako ne idem na more ovog leta? Da li to automatski znači upropašćeno leto?" Naravno da ne! Postoji toliko stvari koje možeš da uradiš i da ti leto bez mora ostane u lepom sećanju. :)

Vozi bicikl

Budi iskrena, kada si zadnji put vozila bicikl? Ja sam, da se ne lažemo, vozila negde u dvanaestoj godini (od onih sam devojaka što ili šetaju ili voze kola i ne postoji ništa između). Ovog leta sam odlučila da razbijem rutinu. Pozvala sam dečka i išli smo do drugog grada, pored reke, nekim seoskim puteljcima... Kad smo se umorili, uzeli smo piknik torbu, prostrli smo ćebe, pojeli smo neki sendvič i uživali u prirodi. Bez telefona, televizora, kompjutera...


Čitaj

Koliko ima knjiga koje bi volela da pročitaš? Jako puno, zar ne? Što se ovog leta ne bi učlanila u lokalnu biblioteku i uzela neku dobru knjigu. Izaberi neku mirnu lokaciju (dvorište, terasa, obližnji park ili neka reka...), knjigu (recimo "Kaluđer koji je prodao svoj ferari", "Pisma gospođe Vilme", "Društvena životinja" ili neku dobru biografiju Margaret Tačer, Eva Peron...) i napravi hladnu limunadu za potpun ugođaj...


Pogledaj film

Kada su jako velike vrućine, budi kod kuće, nakokaj kokice, odgledaj filmove koje si želela da pogledaš, ali iz nekog razloga nisi... Pogledaj klasike, poput Kazablanke ili ekranizacije nekih knjiga (ja sam pre neki dan gledala film "Dorijan Grej" koji je daleko iza knjige, ali je ipak fenomenalan)... Ili još bolje, idi u bioskop ili pozorište, povedi drugaricu, dečka... Uživaj!


Zaljubi se

Kakvo je to leto, ako nisi zaljubljena? Ne mora to biti nova ljubav. Zaljubi se ponovo u svog dečka/muža, budi romantična, probudi staru strast...voli i budi voljena. Ako nemaš dečka, nađi! Uzivaj u letnjoj čaroliji i letnjim ljubavima (ma koliko kratko tajale).


Vežbaj

Oduvek sam želela da probam jogu, našla sam fenomenalan klip na Youtube i počela sam da vežbam. Svako traži nešto što priliči njegovoj energiji. Neko voli više aerobik, neko borilačke veštine, neko pilates... Suština je da se pomeriš iz čaure i da radiš nešto dobro za sebe.


Uradi nešto što nikad nisi do sada uradila

Nauči da koristiš Photoshop, upisi kurs fotografije, igraj se šminkom, nauči da masiraš, nauči da igraš tango... Radi na sebi, jer ako si ti zadovoljna i drugi će se osećati bolje pored tebe.


Pozovi nekog sa kime si izgubla kontakt

U tvojoj okolini verovatno postoji neko sa kime si provodila dosta vremena, međutim zbog fakulteta, posla ili nekih životnih okolnosti si izgubila kontakt sa tom osobom. Zašto ne bi organizovala neku kafu? Zezanje?Upoznala staro društvo sa novim?


Idi na bazen, reku, jezero...

Ako želiš da uživaš pored vode, idi na bazen, idi do obližnje reke, jezera, nabaci boju. :) Ipak, ako želiš da promeniš sredinu, pogledaj silne popuste koje nude raznorazni sajtovi... Može se svašta nešto naći i to po pristupačnim cenama. :)


Ne zaboravi, prošlost ne možemo da promenimo, na budućnost ne možemo da utičemo, jedino vreme koje imamo je ovo sada. Iskoristi ga na najbolji način! :)

You May Also Like

2 коментара

  1. Odlična ideja za post,
    kao i sami predlozi! :)
    Kako i sama ne idem na letovanje,
    počela sam da brinem kako će mi se leto pretvoriti u dosadnjikav period natrpan obavezama, dok nisam shvatila da ima tolikooo stvari koje mogu da radim, a za koje nisam imala vremena do sada. :)

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala, to je negde i bio cilj posta, daj par ideja i pusti ljude da budu kreativni :))) Treba uzivati u zivotu, jer je samo jedan :)

    ОдговориИзбриши