PODCAST

RUŽIČASTA SREDA

MI SMO

Sve prednosti devojaka sa viškom kilograma

by - 18:36

Pre neki dan sam putovala vozom i u kupeu je sedela jedna devojka koja je imala višak kilogram i po svemu sudeći ne baš najsjajniji dan u životu. Žalila se svojoj drugarici kako je niko ne primećuje, kako joj niko ne prilazi, kako nikome nije privlačna, kako je mršavicama lako... E tu sam ja morala da se umešam u priču. Skrenula sam joj pažnju da stvari u životu nisu crne ili bele (delić priče vam donosim kroz ovaj post). Biti devojka koja ima višak kilograma ne mora da bude mana, nego prednost (što većina časopisa prećuti). Kako?
 

Ne tretiraju te kao objekat
Činjenica je da krupnijim devojkama muškarci manje prilaze, još ako imaju drugaricu koju saleću muškarci (čitaj mršavicu), to zaista može da izazove gomilu frustracija. Skroz bespotrebno.  Njoj će prići momci zato što ima dobre noge/ zadnjicu/ grudi, jednom rečju telo, dok tebi neće prići zbog toga. Prići će ti dečko zato što si beskrajno duhovita/ načitana/ pametna/ harizmatična/ i pre svega divna osoba. Možda sve te atribute ima i tvoja drugarica, ali svojim spoljašnjim izgledom će uplašiti momke koje žele nešto ozbiljnije (što zbog stereotipa, što zbog nedostatka samopouzdanja jačeg pola). Ne kažem da je svaki slučaj isti, ali većina krupnijih devojaka koje poznajem su u dugim vezama, dok one koje su mršave opstaju u vezi do tri meseca ili su same ili mnooooogo kasnije nađu dečka za dugu vezu. Čula si za onaj izraz "Važan je kvalitet, a ne kvantitet".



Časopisi diktiraju mršavost kao IN
Kada prelistaš neki od naših časopisa, uglavnom vidiš vitke modele predstavljene kao ideale lepote. Neću te smarati pričom o Merilin Monro, koja je je imala xy kila, a i danas važi za ikonu seksipila... Niti o tome koliko Photoshop ima veliku ulogu u izradi profesionalnih fotografija modnih časopisa... Samo ću te zamoliti da pogledaš ove slike plus size modela. Prelepe su i imaju isti onaj wow efekat koji imamo kod mršavih lepotica.
PS. Ovim putem apelujem na časopise da ponekad ubace i fotografije devojaka koje s' vremena na vreme i pojedu nešto. ;)



Mršava ili zdrava?
Pre koju godinu sam na Ekonomijadi upoznala jednog lika koji je profesionalan lični trener i nutricionista. Pričao je kako mu dolaze ljudi sa zahtevom da žele da budu mršavi. Dobijali bi packu i rečenicu: "Ne želiš da budeš mršav, želiš da budeš zdrav". Iskreno, urezala mi se ta rečenica. Dijete koje obećavaju rezultate preko noći su sve sem dobre po tvoje zdravlje. Šta ti vredi da skineš deset, petnaest kila za dve nedelje, kada ćeš ih vratiti i još će da dovedu i drugare. Ako baš želiš da oslabiš, radi to iz pravih razloga, ali znaj da to neće doći preko noći. Jedi manje obroke, više puta dnevno. Pij mnogo vode. Ubaci voće, povrće, ribu u redovan meni. Izbaci gazirana pića, brzu hranu, slane grickalice, šećer. Kada kažem sve ovo, deluje lako, ali neostvarivo. Mislim, da ti neko kaže nemoj da jedeš čokoladu (a baš!!!), jedi... Ali ne 300 g, probaj sa 2 štanglice na dan. Smatram da ne trebamo telo stavljati u šok stanje, time što ćemo jesti samo bareno povrće, a umiremo za mesom. Ishrana treba da bude raznovrsna, ali sa merom. Isto tako, lepom izgledu i samopouzdanju doprinosi i vežbanje. Izdvoj sat vremena za vežbu. To ne moraju da budu klasične vežbe – šetaj psa, idi stepenicama ne liftom... Trči (pitala sam jednu osobu koja trči kako ti ne dosadi? Rekla mi je da voli muziku, kada se završi mp3, vraća se kući), radi jogu (jedinstvo duha i tela), idi ne trbušni ples... Sve jedno šta ćeš da izabereš, samo se pokreni.


Samopouzdanje
Pogledaj se u ogledalo. Šta vidiš? Velike grudi! Da, mršave devojke plaćaju plastičnim hirurzima ono što ti imaš kao dar od prirode. Lepe oči, negovanu kosu i kožu, lep osmeh. Voli sebe takvu kakva jesi, istakni to što voliš. Budi uverena da će te nedostatke koje ti vidiš, vidiš samo ti, i niko drugi neće obratiti na to pažnju, dok im je ti ne skreneš. Imaš celulit? OK, koja žena ga nema. Žena treba da bude voljena, ali da bi to postigla mora da voli sebe - budi negovana, kulturna, harizmatična. Milione ćeš privući osmehom i isto toliko ćeš ih oterati žalopojkama. Moja pokojna mama je uvek znala da kaže: "Kada izlaziš, stani ispred ogledala, povuci ramena nazad, podigni glavu i reci sebi da si prelepa i izađi sa tim entuzijazmom u grad. Nema veze kako izgledaš, ako to veče misliš da si najlepša i bićeš. Zašto? Zato što ćeš zračiti pozitivnom energijom." Što se muškaraca tiče... Nemaš čega da se stidiš, ako se nekome sviđaš, sviđaćeš mu se bez obzira na fizički izgled.


Nije lako ni bucama, ni mršavicama
Koliko god je tebi teško da smršaš, toliko je teško mršavim devojkama da se ugoje. Jedna devojka je pričala da je pred sistematski pila bokal vode, da bi na vagi bila deblja, a posle bi trčala u WC. Zašto? Da joj doktori ne kažu da je neuhranjena. Ako dobiješ koju kilu, primetićeš samo ti, a ako smršaš, dobićeš pohvale na svoj izgled. Suprotno tome, kada mršava devojka smrša koju kilu, svi će je saletati pitanjem "Što si se ti osušila?".  Svakom je svoj krst najteži. Mučenje je i kada te teraju i kada ti brane da jedeš.



Život nam ne podeli uvek dobre karte, ali naše je da odigramo najbolje sa onim kartama koje smo dobili. :)

You May Also Like

5 коментара