PODCAST

RUŽIČASTA SREDA

MI SMO

Nismo svi isti, pa šta?

by - 13:00

Volim što sam ja - ja. Ovakva kakva jesam. Ali opet, kada malo bolje razmislim, da sam mogla da biram osobine koje ću imati, ne bih bila ovakva. Ovde bih dodala, tamo oduzela, i bila bih savršena. Po svojim merilima. Za koja, opet, ne mogu da tvrdim da su ispravna. :) I onda nikad ne bih otkrila svu lepotu onog osećaja kada nešto isplanirate, ništa ne ide po planu, a krajnji rezultat bude baš onakav kakav ste priželjkivali. Ili kad ne dobijete ono što ste želeli, a ispostavi se da je ono što ste dobili baš ono što vam treba. ;)



Volim da se upoznajem sa različitim ljudima. Što su drugačiji, to je bolje, zanimljivije, inspirativnije i izazovnije. Mada, lično sam od onih koji vole društvo malo ali odabrano, kućnu atmosferu, i sve tome slično. Idealna subota uveče za mene podrazumeva ljude koje volim, ili dobru knjigu. Ili neki lep mali lokal sa opuštenom atmosferom i muzikom koju volim. Srećom, imam drugarice party manijake, koje me nateraju da se doteram i izađem u lud provod s vremena na vreme.


Mene je priroda obdarila popriličnom količinom tvrdoglavosti i nervoze. Borim se s tim kako znam i umem, više ili manje uspešno. :) Nasuprot tome, imam jednog drugara koji je toliko flegma da je to neverovatno. Njegova životna filizofija je: "Ako mogu nešto da uradim da popravim stvari, uradiću to. Ako ne mogu, zašto da se nerviram?!" Trudim se da usvojim tu fillozofiju, i sve sam bolja. Jednom mi je čak rekao da se ja slobodno svađam, ali on u tome neće da učestvuje. Njegova smirenost prosto saseče u korenu svaku živčanost. I onda se nasmejete, skrenete misli i opušteno popijete kafu. I sve je nekako lepše i šarenije i vedrije. A sami za sebe biste se nervirali, a da ne pričam o nerviranju u duetu koje je katastrofa. :D


Naravno da nisam prišla ni blizu da navedem sve bitno. Poenta ovog teksta je da treba čuvati i ceniti različitost koja nas okružuje. Iskoristiti sve što ona nudi. Ako bismo se družili samo sa ljudima koji razmišljaju kao i mi i vole iste stvari kao i mi, vidici bi nam bili suženi. Nikada ne bismo izašli iz sopstvene bezbedne zone, probali nešto novo... Ne bismo otkrili nove bendove koji nam se iznenađujuće dopadaju, knjige i pisce van žanrova koje inače čitamo, filmove kakvih se sami ne bismo setili ni u ludilu... Različitost oplemenjuje naš život, čini nas boljima, svestranijima, tolerantnijima, i sveukupno srećnijima. :)

You May Also Like

2 коментара